Advies en ondersteuning in een bouw- en ontwikkelingsproject

V

an Diest advies & ontwikkeling is een jong en energiek bureau dat ontwikkelt en adviseert in de (her)ontwikkeling van (nieuw)bouwprojecten in zowel de woningbouw als utiliteitsbouw. Van Diest advies & ontwikkeling werkt in opdracht van ontwikkelaars, ontwikkelende aannemers, woningbouwcorporaties en particulieren.

Als projectontwikkelaar heb ik veel ervaring opgedaan in de ontwikkeling van bouwprojecten. Dit betroffen veelal eigen ontwikkelingen, maar ook gezamenlijke projecten of ontwikkelingen in opdracht van externe partijen.

Daarnaast heb ik diverse bedrijven en particulieren geadviseerd en begeleid bij kleine en grote verbouwingen aan diverse soorten panden en bedrijfsruimten. Tevens heb ik als bouwkundig tekenaar gewerkt voor architecten, gemeenten en bouwbedrijven. Ik heb hierdoor de bouwbranche in de breedte leren kennen en weet hoe verschillende segmenten werken.

In augustus 2013 ben ik gestart met Van Diest advies & ontwikkeling.

Heeft u advies en ondersteuning nodig in een bouw – of ontwikkelingsproject? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Van Diest advies & ontwikkeling; uw partner in:

 • locatieonderzoeken
 • exploitatieberekeningen
 • bestemmingsplanwijzigingen
 • omgevingsvergunningen
 • watervergunningen
 • begeleiding bij het in de verkoop zetten van projecten
 • kopersbegeleiding
 • bouwkundige tekeningen
 • technische omschrijvingen
 • verkooptekeningen
 • artist impressions
 • oprichting VvE

klantervaringen

wat anderen zeggen

 • Remco heb ik in de samenwerking bij de diverse projecten leren kennen als een vakman op het gebied van projectontwikkeling; hij beschikt over eigenschappen en vaardigheden die hem tot een succesvol ontwikkelaar maken.Enkele eigenschappen en vaardigheden van Remco wil ik hier noemen: Remco is innemend en communicatief op alle relevante niveaus, hij is toegewijd en ook zakelijk, Remco heeft gevoel voor de markt en beschikt over een goede timing, bovendien weet hij zijn bouwkundige achtergrond goed te benutten. Voor mij als architect is het plezierig samenwerken met Remco als persoon en als vakman.

  Ernst Loor
  Ernst Loor Architecten Loor en Verkuil
 • Remco van Diest is een ondernemende ontwikkelaar met oog voor details. Hij is gedreven in de uitvoering van zijn werk. Zijn benadering is proactief en hij communiceert goed. Geef Remco een dossier en hij zorgt voor een hoogwaardige vastgoedontwikkeling en -realisatie! Ik heb zeer prettig met hem gewerkt en kijk uit naar de volgende samenwerking!

  Kees Lamberts
  Kees Lamberts directeur/eigenaar ConVisie advies & management
 • De laatste jaren heb ik op prettige wijze met Remco samengewerkt bij enkele nieuwbouwprojecten. Hij werkt zorgvuldig, maakt duidelijke afspraken en komt deze ook na. Ook weet hij zijn bouwtechnische kennis goed te combineren met commercieel inzicht.

  Dennis Kuiper
  Dennis Kuiper makelaar bij Van Ekeren Kuiper makelaardij
 • Remco heeft de juiste instelling voor het werk dat hij voor zijn klant verricht. Met de ontwikkeling van de conceptwoningen Uitweg is het volledige ontwerpproces, van welstand overleg tot afgifte bouwvergunning en maken verkoop documentatie overgelaten aan bouwbedrijf Van Daalen. Remco was hier verantwoordelijke voor. Vanuit de opdrachtgever heb ik voor het woningontwerp niets hoeven te regelen. Het ontwikkelproces is perfect verlopen.

  Jan van Wiggen
  Jan van Wiggen Bouwmanagement & Advies
 • Remco heeft zich in het afgelopen jaar bewezen als projectontwikkelaar van nieuwbouwproject Doetse Hoeve in Giessenburg. Hij heeft ervoor gezorgd dat het traject voorspoedig is verlopen. Kenmerkend in deze periode waren zijn klantgerichtheid en expertise. Remco is iemand die goed de balans kan vinden voor de verschillende belanghebbenden tijdens het traject.

  Frank aan de Wiel
  Frank aan de Wiel Projectleider utiliteitsbouw bij Royal HaskoningDHV
 • Remco van Diest heeft voor het project Breda Vooruit namens Dura Vermeer de kopersbegeleiding gevoerd. Hij fungeerde als belangrijke schakel tussen de kopers en de bouwonderneming. Dit op een zeer professionele en accurate wijze, maar zeker ook met oog voor de klant. Ik heb hem ervaren als een zeer gedreven, maar zeker ook prettige collega.

  Rene Lecluse
  Rene Lecluse Projectontwikkelaar Dura Vermeer Bouw Zuid

Onze

Diensten

Initiatieffase

Of een bouwproject of ontwikkeltraject economisch haalbaar is, wordt in de initiatieffase bepaald. Van Diest advies & ontwikkeling verzamelt essentiële gegevens over de locatie en schat de risico’s en mogelijke planschade in. De haalbaarheid van het plan wordt beoordeeld door te kijken naar het programma en de marktkansen van de locatie. De uitkomst legt de aandachtspunten van een bouwplan bloot. Afhankelijk van deze uitkomst zal Van Diest advies & ontwikkeling in samenspraak met u beoordelen of de plannen realiseerbaar zijn.

Studie

Studie

Exploitatiefase

In de exploitatiefase beoordeelt Van Diest advies & ontwikkeling de maatschappelijke, technische en bedrijfseconomische haalbaarheid van een locatie. Daarnaast berekenen wij de bijkomende kosten van het plan; denk hierbij aan verwervingskosten en milieukosten. Zonder dit haalbaarheidsonderzoek heeft het geen zin dat een architect zijn ontwerp maakt of dat een constructeur al zijn eerste voorbereidingen treft. Een kleine misstap in het voortraject kan leiden tot enorme schade tijdens de bouwfase. Het doel van deze exploitatiefase is om een sluitend bestek op papier te krijgen.

Ontwikkelingsfase

In deze fase zet Van Diest advies & ontwikkeling een definitief programma van eisen op binnen de randvoorwaarden die een bestemmingsplan stelt. Wij benaderen een architect om een ontwerp te maken. Stap voor stap krijgt een project of traject vervolgens op hoofdlijnen vorm. De eerste contouren van het eindresultaat worden nu zichtbaar. In overleg met u kiest Van Diest advies & ontwikkeling een geschikte aannemer voor de daadwerkelijke uitvoering van het plan.

Contractvormingsfase

Van Diest advies & ontwikkeling ondersteunt u in deze fase graag met het opstellen van een aannemingsovereenkomst en koopovereenkomsten. In een later stadium aangevuld met het opzetten van VvE’s (Vereniging van Eigenaren).

Realisatiefase

Realisatiefase

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een ontwikkeling op een locatie, of bent u op zoek naar ondersteuning in één van de vele zaken die bij een ontwikkeling komen kijken, dan bent u bij Van Diest advies & ontwikkeling aan het juiste adres.

Wilt u (vrijblijvend) kennismaken?

Start typing and press Enter to search